Vellset
Vellset este un produs obținut dintr-un mediu bogat în aminoacizi liberi, special formulat pentru îmbunătățirea polenizării florilor și legării fructelor. De asemenea, contribuie la o înflorire omogenă, datorită concentrației sale ridicate în Mo, B, N și carbohidrați derivați din hidroliza unui substrat proteic.
Poate fi utilizat la culturi hidroponice sau alte sisteme de producere fără sol, precum și în pepiniere și în culturi protejate. Îmbunătățește vigoarea plantei și a lăstarilor și accelerează, de asemenea, dezvoltarea unei înfloriri mai timpurii și mai omogene. Mărește cantitatea de polen din flori și dimensiunea sepalelor florilor.
Aminoacizii liberi cu greutate moleculară scăzută din componența produsului, împreună cu peptidele și polipeptidele se mișcă repede spre organele plantelor și activizează sinteza fitohormonilor și catalizează unele reacții enzimatice în plantă. De asemenea, acestea ofera o anumită protecție în fata agentilor externi (la aplicare la foliară).
Compoziția g/l
N |
N organic |
Mo | Aminoacizi liberi | Triptofan | Densitate |
pH (1%) |
38 |
23 |
34 | 138 | 345 | 1,15 |
7 |
Utilizare
Cultura | Norma de consum | Modul de aplicare | Numărul de aplicări | Perioada de utilizare |
Culturi agricole | 200-300 ml/hl | Foliar | 2-4 | Faza de dinaintea înfloririi / buton roz și de cîte ori apar flori noi (la legume) |
2-3 l/ha | Radicular |