Irigarea prin picurare a legumelor

Irigarea prin picurare este o metodă de neînlocuit la cultivarea culturilor de legume.
Cu irigarea prin picurare, apa și îngrășămintele dizolvate în ea, agenții de protecție a plantelor și alte componente sunt livrate direct în sistemul radicular al culturii cultivate într-o cantitate dozată precis.
Irigarea prin picurare s-a dovedit de mult timp a fi o tehnologie eficientă care ajută la eliminarea riscurilor de eșec a culturii din cauza lipsei de umiditate.

 

SISTEMUL DE IRIGARE PRIN PICURARE INCLUDE:

  • SURSA DE ALIMENTARE CU APĂ (STAȚIE DE POMPARE)

  • STAȚIE DE FILTRARE

  • NODUL DE PREGĂTIRE ȘI APLICARE A FERTILIZANȚILOR ȘI A PRODUSELOR PENTRU PROTECȚIE

  • CONDUCTA PRINCIPALĂ

  • REGULATORI DE PRESIUNE

  • CONDUCTE DE DISTRIBUȚIE

  • SUPAPE DE ELIBERARE A AERULUI

  • SUPAPE DE ÎNCHIDERE ȘI REGLARE

  • LINIA DE IRIGARE (PICURĂTOAREA)

  • DISPOZITIVE DE CONTROL ȘI MĂSURĂ

 

AVANTAJELE IRIGĂRII PRIN PICURARE

  • Eficiență – accesul la apă are loc direct în zona rădăcinii plantelor;

  • Productivitatea culturilor crește de câteva ori odată și cu îmbunătățirea calității produsului;

  • Economie – consum redus de apă, îngrășăminte, energie și cheltuieli de amenajare, întreținere;

  • Organizarea sistemului este posibilă pe zone cu relief complex și pe versanți;

  • Este minimizată eroziunea solului;

  • Solul primește condiții favorabile ținând cont de toate nevoile culturilor.

 

 

IRIGAREA PRIN IMPULSURI
Irigarea prin picurare cu puls este o tehnică de irigare utilizată în principal cu irigarea prin picurare care prevede menținerea unui nivel optim de umiditate a solului prin reducerea duratei și creșterii frecvenței de udare.
Apa poate fi aplicată suficient de lent pentru a se potrivi cu viteza de infiltrare și pentru a preveni pierderi prin drenarea în adâncime sau scurgeri de suprafață.