Irigarea prin picurare a legumelor
Irigarea prin picurare este o metodă de neînlocuit la cultivarea culturilor de legume.
Cu irigarea prin picurare, apa și îngrășămintele dizolvate în ea, agenții de protecție a plantelor și alte componente sunt livrate direct în sistemul radicular al culturii cultivate într-o cantitate dozată precis.
Irigarea prin picurare s-a dovedit de mult timp a fi o tehnologie eficientă care ajută la eliminarea riscurilor de eșec a culturii din cauza lipsei de umiditate.
SISTEMUL DE IRIGARE PRIN PICURARE INCLUDE:
-
SURSA DE ALIMENTARE CU APĂ (STAȚIE DE POMPARE)
-
STAȚIE DE FILTRARE
-
NODUL DE PREGĂTIRE ȘI APLICARE A FERTILIZANȚILOR ȘI A PRODUSELOR PENTRU PROTECȚIE
-
CONDUCTA PRINCIPALĂ
-
REGULATORI DE PRESIUNE
-
CONDUCTE DE DISTRIBUȚIE
-
SUPAPE DE ELIBERARE A AERULUI
-
SUPAPE DE ÎNCHIDERE ȘI REGLARE
-
LINIA DE IRIGARE (PICURĂTOAREA)
-
DISPOZITIVE DE CONTROL ȘI MĂSURĂ
AVANTAJELE IRIGĂRII PRIN PICURARE
-
Eficiență – accesul la apă are loc direct în zona rădăcinii plantelor;
-
Productivitatea culturilor crește de câteva ori odată și cu îmbunătățirea calității produsului;
-
Economie – consum redus de apă, îngrășăminte, energie și cheltuieli de amenajare, întreținere;
-
Organizarea sistemului este posibilă pe zone cu relief complex și pe versanți;
-
Este minimizată eroziunea solului;
-
Solul primește condiții favorabile ținând cont de toate nevoile culturilor.