Fosfivell

Fosfivell este prezent printr-o gamă de produse pe bază de fosfiți, care acționează ca un inductor al mecanismelor de protecție naturală a plantei împotriva ciupercilor patogene de sol și frunză (Phytophtora spp., Phytium spp. Mildium, Perenospora).
Acest lucru se datorează acțiunii fungice a fosfiților, determinând modificări în celulele patogenului și făcându-le să fie recunoscute de către plantă, care poate apoi să activeze mecanismele sale naturale de protecție.
Efectul sistemic al fosfiților mărește nivelul de fitoalexine, care stimulează culturile tratate împotriva daunelor provocate de bolile produse de Verticillium spp., Fusarium spp. și Rhizoctonia spp.
Fosfivell Cu – soluție concentrată pe bază de fosfit de cupru.
Culturile tratate cu Fosfivell Cu sunt capabile să depășească perioadele de stres ecologic și nutrițional datorită acțiunii combinate a ionului de fosfit și creșterii conținutului de cupru în plante.
Ionul fosfit de cupru, datorită efectului de chelatare, este imediat încorporat în sistemul vascular, consolidând astfel celulele pereților interiori ai conductelor prin care curge seva. Contribuie la scăderea nivelului de ofilire și deformare a frunzelor tinere și ajută la o mai bună atașare a frunzelor pe plantă.
Fosfivell K – soluție concentrată pe bază de fosfit de potasiu, care intervine în mecanismele de reglare a apei din plante, în formarea proteinelor și în sinteza carbohidraților (amidon și celuloză).
Acesta servește ca activator în procesele de respirație celulară și permite formarea activă a multor enzime implicate în procesele metabolice.
Mai mult, reglementează și transportul produselor derivate din fotosinteza prin floem. Îmbunătățește rezistența plantei la secetă, înghețuri și boli fungice prin creșterea rezistenței mecanice a tulpinilor și prin întărirea sistemului radicular.
De asemenea, participă la procesul de dezvoltare și maturare a fructelor.
Fosfivell ZnMn – soluție concentrată de mangan și zinc, solubilă în apă, care furnizează plantei mangan, zinc și fosfor sub formă de fosfit, fie prin intermediul sistemului foliar, fie prin intermediul rădăcinii.
Ionul fosfit favorizează sinteza fitoalexinelor și are proprietăți antifungice.
Manganul participă la mecanismele de respirație ale plantei și la numeroasele sisteme enzimatice.
Zincul este esențial în sinteza auxinei.
Fosfivell ZnMn întărește apărarea naturală a plantelor, făcîndu-le mai rezistente la condițiile adverse, stimulează fotosinteza.
Oferă plantei mai multă vitalitate, eficiență și putere, îmbunătățește rezistența plantei la asfixierea rădăcinii, indusă de excesul de apă.
Fosfivell Ca este un biostimulator format din fosfit de calciu, care are un efect dublu asupra culturilor: pe de o parte acționează ca sursă de calciu, pe de altă parte, datorită conținutului său de fosfor în formă de fosfit, stimulează mecanismele de auto-apărare a plantelor împotriva ciupercilor patogene.
Se recomandă utilizarea produselor Fosfivell atunci când există un consum crescut de elemente nutritive, cum ar fi în timpul formării sistemului radicular, înflorire, formarea fructelor, creșterea și maturizarea lor.
Cu Fosfivell, cultura este gata să se confrunte cu orice amenințare posibilă, care se reflectă apoi într-un randament ridicat al producției și calității ei.

Compoziția g/l

 

P

K Ca Cu Mn Zn Densitate

pH (1%)

Fosfivell Cu

260

    65     1,3 7

Fosfivell K

390

260         1,3

7,5

Fosfivell ZnMn

260

      65 65 1,3

7

Fosfivell Ca

250   75       1,26

5,5

Utilizare

Cultura Norma de consum Modul de aplicare Numărul de aplicări Perioada de utilizare
Culturi agricole 100-300 ml/hl Foliar 2-4 Pe perioada de vegetație
6-8 l/ha total Prima aplicare – 1,5 l/ha următoarele a cîte 2 l/ha Radicular